Mannskapssituasjonen

For å kunne gjennomføre seilasene våre må en på hver tur ha et mannskap hvor minimum 3 personer innehar sikkerhetssertifikater av typen «IMO60» og «Crowd and crisis» Disse sertifikatene må fornyes med jevne mellomrom, men folk som har vært med i lang tid og som nå har rundet 70 år, føler ofte at de vil trappe ned sin deltagelse og ikke fornye sine sertifikater, derfor blir det nå færre i jektas mannskapsbase som innehar sikkerhetssertifikatene. Noe som har ført til at man har vært nær ved å trekke seg fra seilingsoppdrag.

Driftsselskapet Brødrene har hatt kontakt med mange personer som kunne tenke seg å være med i jektemiljøet som en del av mannskapsbasen. Selskapet vil nå prøve å få samlet alle disse til en tur på Hadselfjorden slik at de får oppleve hvordan vi opererer jekta og informasjon om jektefarten og fartøytypen.

Interesserte kan henvende seg til Terje Nymark, telefonnummer 95190807 eller Trond Holten telefonnummer 95763062.

Lykkes vi ikke i nær fremtid med å få en større mannskapsbase slik at det blir mindre belastning på den enkelte, må Stiftelsen og Driftsselskapet begynne å se på hvordan «Nordlandsjekta Brødrene» kan få et liv videre med andre eiere og kanskje fra en annen base.